triangle

Πολιτική Απόρρητου

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη του ιστοτόπου www.kalambakalibrary.org (εφεξής ο «Ιστότοπος») υπόκειται στους όρους της παρούσας ανακοίνωσης (εφεξής «Πολιτική Απορρήτου»), καθώς επίσης και στα οριζόμενα στο εφαρμοστέο δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει. Σε κάθε περίπτωση, τηρείται η διαδικασία και οι υποχρεώσεις που προβλέπονται για τους Υπεύθυνους Επεξεργασίας από τους νόμους 2472/1997 και 3471/2006, ως ισχύουν σήμερα, για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών.

Αποκτώντας πρόσβαση στον Ιστότοπο και στο περιεχόμενό και τις υπηρεσίες του, εσείς, ως χρήστης του Ιστότοπου, υποδηλώνετε ανεπιφύλακτα ότι κατανοείτε και συμφωνείτε με το περιεχόμενο των παρόντων Όρων Χρήσης και της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ» (με το διακριτικό τίτλο: «KDK»), που εδρεύει επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 44, Αθήνα. Για θέματα που άπτονται των προσωπικών δεδομένων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημήτριο Μακρή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) info@kalambakalibrary.org ή αποστέλλοντας έγγραφη επιστολή στη διεύθυνση Ρόδου 9, ΤΚ 42200, Καλαμπάκα, Ελλάδα, ή καλώντας στο τηλέφωνο +30.24320.23041-3, προκειμένου να ασκήσετε όλα τα σχετικά νόμιμα δικαιώματά σας, να διασταυρώσετε την ύπαρξη προσωπικού σας αρχείου, να προβείτε στην διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του. Σύμφωνα με το άρθρο 12 και 13 του Ν. 2472/1997, έχετε δικαίωμα πρόσβασης και αντίρρησης σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας κατά τα αναφερόμενα στην Πολιτική Απορρήτου.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας μπορεί μέσω του Ιστότοπου να συλλέγει και να επεξεργάζεται συγκεκριμένες πληροφορίες αναφορικά με τους χρήστες του Ιστότοπου και μπορεί, προς τον σκοπό διαχείρισης και βελτίωσης του Ιστότοπου, να καταγράφει πως χρησιμοποιείται ο Ιστότοπος από τους χρήστες. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται μπορεί να συμπεριλαμβάνουν την διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου («IP address»), καθώς και πληροφορίες αναφορικά με τον υπολογιστή του χρήστη και τη σύνδεσή του στο διαδίκτυο (π.χ. τύπος και έκδοση προγράμματος πλοήγησης, λειτουργικό σύστημα, Uniform Resource Locators - URL, πληροφορίες πλοήγησης προς και από τον Ιστότοπο, περιλαμβανομένης της ημερομηνίας και ώρας).

Οι πληροφορίες αυτές (στο βαθμό που θεωρούνται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα), καθώς και άλλες πληροφορίες που θεωρούνται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και λαμβάνονται από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας με άλλους τρόπους, όπως π.χ. μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), εγγραφή χρηστών, κλπ., υπόκεινται στο εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά την εγγραφή χρήστη ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία αναφέρονται στη σχετική φόρμα εγγραφής, όπως για παράδειγμα, όνομα, επώνυμο, διεύθυνση email, αριθμό κάρτας Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, προφίλ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Google+).

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για τους ακόλουθους σκοπούς, κατά περίπτωση:

  1. Για να επεξεργάζεται τις εντολές σας ή αιτήματά σας και προκειμένου να σας προσφέρει τις διαθέσιμες μέσω του Ιστοτόπου υπηρεσίες.
  2. Για να βελτιώνει τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο του Ιστότοπου και για να συγκεντρώνει στατιστικές πληροφορίες που αφορούν τη χρήση του Ιστότοπου.
  3. Για να επικοινωνεί μαζί σας με σκοπό την προώθηση των υπηρεσιών του Υπευθύνου Επεξεργασίας, αποκλειστικά και μόνο στο βαθμό και με τον τρόπο που επιτρέπεται από το οικείο νομοθετικό πλαίσιο και τους κώδικες δεοντολογίας.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας αναθέτει σε τρίτα πρόσωπα (Εκτελούντες την Επεξεργασία) τη φιλοξενία του Ιστότοπου, την παροχή τεχνικής υποστήριξης, την παροχή υπηρεσίας ανάλυσης δεδομένων, καθώς και ειδικότερες υπηρεσίες σε σχέση με το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που παρέχονται στον Ιστότοπο. Στο πλαίσιο και για το σκοπό της παροχής των εν λόγω υπηρεσιών, αυτά τα τρίτα πρόσωπα μπορεί να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας μέσω του Ιστότοπου.

Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο αποστέλλεται από τον εξυπηρετητή του Ιστότοπου και που φυλάσσεται στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών των χρηστών του Ιστότοπου. Συνήθως χρησιμοποιείται για να αναγνωρίζεται ο συγκεκριμένος χρήστης όταν αποκτά πρόσβαση σε έναν ιστότοπο και διατηρεί αρχείο με πληροφορίες αναφορικά με την επίσκεψη στον ιστότοπο (με σκοπό ο πλοηγός του χρήστη να «θυμάται» συγκεκριμένες πληροφορίες για τη χρήση προς διευκόλυνση του χρήστη, όπως για παράδειγμα τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους). Τα cookies που χρησιμοποιεί ο Ιστότοπος χρησιμοποιούνται κυρίως για την λειτουργία του Ιστότοπου. Περαιτέρω, ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας τα χρησιμοποιεί και για να αναβαθμίζει πιο αποτελεσματικά τον Ιστότοπο και για να συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία. Μπορείτε αν θέλετε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα πλοήγησής σας (στις επιλογές προστασίας προσωπικών δεδομένων) ώστε να μη αποδέχεται cookies, όμως αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα πρόσβασης στον Ιστότοπο, ή σε μέρη αυτού, ή να σας εμποδίσει από το να επωφεληθείτε συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του Ιστότοπου.

Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων, όπως η υπηρεσία Google Analytics, η οποία παρέχεται από την Google Inc. και για την οποία ισχύουν ειδικοί όροι και προϋποθέσεις. Για τους σκοπούς της εν λόγω υπηρεσίας ενδέχεται η πρόσβασή σας και η χρήση από μέρους σας του Ιστοτόπου να παρέχει ορισμένες πληροφορίες σας στον πάροχο της εν λόγω υπηρεσίας.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, να αναθεωρήσει και να ενημερώσει οποτεδήποτε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου με τη δημοσίευση τροποποιήσεων μέσω του Ιστοτόπου οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Οι χρήστες του Ιστοτόπου παρακαλείσθε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές. Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, εφόσον είναι εφικτό και προβλέπεται εκ του νόμου, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε σε περίπτωση τροποποίησης της Πολιτικής Απορρήτου να σας ενημερώνουμε σχετικά μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συνεχιζόμενη χρήση του Ιστοτόπου από εσάς συνεπάγεται ότι αποδέχεστε όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Καταβάλλουμε εύλογες προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα σας προστατεύονται επαρκώς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η βάση δεδομένων του Ιστοτόπου φιλοξενείται εντός της Ελλάδος από τρίτο Εκτελούντα την Επεξεργασία. Για τους σκοπούς της παροχής υπηρεσίας ανάλυσης δεδομένων του Ιστοτόπου από τρίτο πάροχο (Google Inc.) ενδέχεται προσωπικά δεδομένα να διαβιβαστούν στον εν λόγω πάροχο (Εκτελούντα την Επεξεργασία) εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του Ιστοτόπου σε τρίτους, χωρίς την ενημέρωση και συγκατάθεσή του χρήστη (όπου η τελευταία απαιτείται), με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο Αρχές.

Τελευταία τροποποίηση: 30.01.2017

Facebook twitter Google+ Email Print