Το μήνυμα της δωρήτριας

Όταν επισκέφτηκα την Ελλάδα με την οικογένεια μου το 2008, αμέσως ένιωσα την επαφή που ένιωθε ο πατέρας μου με τον κόσμο της Καλαμπάκας. Ήταν τότε που αποφάσισα να ακολουθήσω τα χνάρια του και να συνεχίσω την παράδοση του να βοηθά την Καλαμπάκα.

Πάντα είχα την δυνατή πεποίθηση και αγάπη για την εκπαίδευση, η οποία μεγάλωσε όταν τα παιδιά μου ξεκίνησαν τις σχολικές τους διαδρομές. Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε Συμβούλια Σχολείων στη Μασαχουσέτη στις Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένων των Boxford Elementary School Trust, Brooks School και Eagle Hill School καθώς επίσης και στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Γονέων του Colby College, στο Μέιν των Η.Π.Α.

Στη συνέχεια, η επίσκεψή μου στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμπάκας αποτέλεσε την αρχή της έμπνευσής μου, δεδομένου ότι εκεί διαπίστωσα πως υπήρχε δυνατότητα για συνεισφορά. Με σκοπό την άνθηση του σχολείου έκανα δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων.

Play Video about doritria

Κατά τη διάρκεια των ετών, πέρασα αμέτρητες ώρες διαβάζοντας στις τάξεις των παιδιών μου στο χώρο των σχολικών βιβλιοθηκών τους. Το όραμα για τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας γεννήθηκε μέσα από τη γνώση για το πόσο σημαντικά είναι τα βιβλία στο να ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης των παιδιών και της θέλησής μου να κάνω περισσότερα για τους κατοίκους της Καλαμπάκας.

Το 2012, ίδρυσα την Επιμορφωτική, Λογοτεχνική και Πολιτιστική Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (KDK).

Αποστολή της KDK είναι η παροχή παραδοσιακών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφοριακού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής των κατοίκων της Καλαμπάκας.

Στις 19 Ιουλίου του 2015, γενέθλια ημερομηνία του πατέρα μου ο οποίος θα συμπλήρωνε τα 96 του χρόνια, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα καθώς η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας άνοιξε τις πόρτες της. Έχω την πεποίθηση ότι η Βιβλιοθήκη αυτή θα αποτελέσει έναν φάρο γνώσης προσφέροντας Εκπαίδευση, Πρόσβαση και Δυνατότητες σε όλους.

signaure el