Υπηρεσίες

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ρομποτική

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

DSC06660a

3D Σάρωση & Εκτύπωση

Η συλλογή του τεχνολογικού εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης
εμπλουτίστηκε το 2021 με ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή και ένα τρισδιάστατο σαρωτή.
DSC06684a

Τηλεσκόπιο

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει ένα σύγχρονο εργαλείο για την παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων. Πρόκειται για ένα ρομποτικό κατοδιοπτρικό τηλεσκόπιο.

telescope2

Μικροσκόπιο

Το μικροσκόπιο της Βιβλιοθήκης ενσωματώνει πολλές καινοτομίες, ώστε να κάνει την παρατήρηση δειγμάτων άκρως ενδιαφέρουσα, εξασφαλίζοντας ζωηρά και φυσικά χρώματα.

microscope

Νέες Τεχνολογίες

Τα εργαστήρια νέων τεχνολογιών αφορούν διάφορους τομείς, όπως οι βασικές γνώσεις χειρισμού υπολογιστών και κινητών συσκευών, καθώς και η χρήση εργαλείων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο.

computer

Επικοινωνία στην Αγγλική Γλώσσα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγγλική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης» αφορά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5) και σχολικής ηλικίας (6-12).

engkid

Εργαστήριο Arduino

Το εργαστήριο ηλεκτρονικών εφαρμογών & ρομποτικής με τη χρήση του Arduino απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου αλλά και σε ενήλικες.
arduino1

Λέσχη Ανάγνωσης

Σκοπός της Λέσχης αποτελεί η διακίνηση ιδεών και η υποστήριξη κοινωνικών αναγκών, όπως η ανάγκη για διάλογο και ψυχαγωγία, ώστε να γίνει η ανάγνωση μέρος της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.

bookclub