Επικοινωνία στην Αγγλική Γλώσσα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγγλική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης» αφορά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5) και σχολικής ηλικίας (6-12) με σκοπό να μετατρέψουμε τα πρώτα βήµατα των µικρών µας φίλων στην ξένη γλώσσα σε µία συναρπαστική εµπειρία μέσα από ένα µοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον κόσµο της γνώσης µιλώντας στη γλώσσα που κάθε παιδί καταλαβαίνει. Τη γλώσσα του παιχνιδιού!

Οι μαθητές ανακαλύπτουν την ξένη γλώσσα µέσα από παιχνίδια και δηµιουργικές δραστηριότητες κατάλληλα διαµορφωµένες. Η προσέγγισή μας στην εκμάθηση Αγγλικών βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τις κοινωνικές τους δεξιότητες καθώς μαθαίνουν Αγγλικά.

Οι στόχοι είναι:

  • Μέσα από παραµύθια και ιστορίες να διεγείρουν την προσοχή αλλά και τη φαντασία των µαθητών µας ώστε η πρώτη επαφή µε την ξένη γλώσσα να είναι η καλύτερη δυνατή.
  • Να καλλιεργηθεί η έµπρακτη συµµετοχή των µαθητών σε διασκεδαστικές κατασκευές και παιχνίδια που συµβάλουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
  • Μέσα από τραγούδια και µουσική, οι µαθητές να αποκοµίσουν πολύτιµες γνώσεις για την ξένη γλώσσα που διδάσκονται, µε αβίαστο και ευχάριστο τρόπο.

 

Επιπρόσθετα, υλοποιείται «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βασικών Δεξιοτήτων Επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα για Ενήλικες», προσαρμοσμένα στις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του εργαστηρίου για τους συμμετέχοντες είναι:

  • να μπορούν να κατανοούν το νόημα ενός απλού, σαφούς και σύντομου μηνύματος καθώς και λέξεων που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και αφορούν στο άτομο, στην οικογένεια, σε αγορές, στην εργασία κ.α..
  • να μπορούν να διαβάζουν ένα πολύ απλό και σύντομο κείμενο, να βρίσκουν μια συγκεκριμένη πληροφορία σε συνοπτικά κείμενα, όπως καταλόγους εστιατορίων και έντυπα με ωράρια αφίξεων και αναχωρήσεων μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • να επικοινωνούν σε καθημερινές περιστάσεις όπου χρειάζεται να ανταλλάσσουν απλές πληροφορίες για δραστηριότητες.
  • να έχουν πολύ σύντομες συνομιλίες, ακόμη και αν σε γενικές γραμμές δεν κατα-λαβαίνουν αρκετά για να παρακολουθήσουν μια συζήτηση.
  • να μπορούν να γράφουν σημειώσεις και μηνύματα με απλό και σύντομο τρόπο.
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
27
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30