Επικοινωνία στη Γαλλική Γλώσσα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γαλλική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης» απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματά έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ευχέρεια στην ομιλία, από την εκμάθηση των κανόνων γραμματικής έως την τελειοποίηση της προφοράς.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιείται ανάγνωση γαλλικών παραμυθιών από την εκπαιδευτικό κα Βασιλική Ακράτου και έπειτα ακολουθεί μια μικρή συζήτηση, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη γαλλική γλώσσα. Μέσα από Εκπαιδευτικές δραστηριότητες τα παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, μαθαίνουν να διαβάζουν, να μιλούν και να γράφουν. Με τη χρήση διαδραστικού πίνακα και οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά μαθαίνουν βασικές λέξεις, φράσεις, ερωτήσεις που θα έθεταν σε παιδιά της ηλικίας τους, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν μια ζωντανή και πλούσια κουλτούρα.

Το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βασικών Δεξιοτήτων Επικοινωνίας στη Γαλλική Γλώσσα για Ενήλικες» υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας και απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους.

Η γαλλική γλώσσα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο με περίπου 275 εκατομμύρια ομιλητές, εκ των οποίων 77 εκατομμύρια την έχουν ως μητρική. Είναι η επίσημη γλώσσα σε 29 χώρες με αξιοσημείωτη επίδραση στα φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και κοινωνιολογικά ρεύματα για αρκετούς αιώνες.

Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες αποκτούν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να κινηθούν με άνεση σε μια γαλλόφωνη χώρα χρησιμοποιώντας τον καθημερινό λόγο, εξοικειώνονται με τα ήθη, τα έθιμα και τη γαλλική κουλτούρα. Μαθαίνουν βασικά στοιχεία της γαλλικής γλώσσας που θα τους διευκολύνουν στην επικοινωνία, την εργασία και τη μετακίνηση.

Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30