Μουσειοσκευή “Το ένδυμα στην αρχαιότητα”: Επίσκεψη της E’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

img 0521

Ημερομηνία & Ώρα

30 Οκτωβρίου 2025
12:00 μμ - 1:00 μμ

Τοποθεσία

Βιβλιοθήκη

Κατηγορία

Την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, η Βιβλιοθήκη  θα υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας για μια εκπαιδευτική δράση με θέμα «Το ένδυμα στην αρχαιότητα».

Η δράση βασίζεται στη μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, η οποία προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ντύνονταν οι αρχαίοι Έλληνες, τα υλικά και τις τεχνικές κατασκευής των ενδυμάτων, αλλά και τον ρόλο που έπαιζε η ενδυμασία στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της εποχής.

Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, αντίγραφα αρχαίων ενδυμάτων και οπτικοακουστικό υλικό, οι μαθητές θα ταξιδέψουν στον κόσμο της αρχαιότητας και θα ανακαλύψουν πώς το ρούχο λειτουργούσε όχι μόνο ως μέσο κάλυψης, αλλά και ως έκφραση ταυτότητας και αισθητικής.

Η Βιβλιοθήκη συνεχίζει έτσι το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, προσφέροντας σε μαθητές όλων των ηλικιών δράσεις πολιτισμού, ιστορίας και δημιουργικής μάθησης.

Search
Close this search box.
Search
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.