Η λογοτεχνία στο επίκεντρο του εργαστηρίου «Ο ήρωάς μου, εγώ»

20260727 120421

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο «Ο ήρωάς μου, εγώ», στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της λογοτεχνίας μέσα από βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί συμμετέχοντες συζήτησαν για τους αγαπημένους τους λογοτεχνικούς ήρωες, διερεύνησαν τα βασικά στοιχεία της αφήγησης και εξοικειώθηκαν με τον τρόπο που διαμορφώνονται οι χαρακτήρες και εξελίσσεται μια ιστορία.

Στο δημιουργικό μέρος του εργαστηρίου, τα παιδιά συνέθεσαν τις δικές τους αφηγήσεις, φέρνοντας σε συνάντηση αγαπημένους λογοτεχνικούς ήρωες σε έναν φανταστικό τόπο, όπου κλήθηκαν να συνεργαστούν για την επίλυση ενός μυστηρίου.

Η δράση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα δημιουργικό κλίμα, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της φιλαναγνωσίας και της λογοτεχνίας στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης, της έμπνευσης και της ελεύθερης έκφρασης.

Search
Close this search box.
Search
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.