Επίσκεψη ΣΤ’ τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

IMG 1653

Ημερομηνία & Ώρα

10 Απριλίου 2024
10:00 πμ - 11:30 πμ

Τοποθεσία

Βιβλιοθήκη

Κατηγορία

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας θα επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 10/4/2024 στις 10:00 το πρωί στο πλαίσιο project που έχουν και αφορά τη 3D σάρωση και εκτύπωση.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν ήδη δύο επισκέψεις όπου έγινε μια εισαγωγή στην 3D τεχνολογία, αρχικά έμαθαν να χρησιμοποιούν τον 3D σαρωτή και να κάνουν σάρωση ενός αντικειμένου συλλέγοντας στοιχεία για το σχήμα και το χρώμα του με σκοπό την ψηφιοποίησή του και τη δημιουργία επεξεργάσιμου αρχείου 3D μοντέλου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη δεύτερη συνάντηση οι μαθητές επεξεργάστηκαν με το κατάλληλο λογισμικό τα ψηφιακά αρχεία των σαρώσεων του αντικειμένου που είχαν δημιουργήσει και διαμόρφωσαν το τελικό 3D μοντέλο.

Στην τρίτη και τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί η τρισδιάστατη εκτύπωση, η οποία είναι μια  μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Οι μαθητές θα εκτυπώσουν το 3D μοντέλο τους ως το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας τους.

 

Search
Close this search box.
Search
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.