Κάθε Μήνα Έχουμε Θέμα

kathe mina echoyme thema 2018 01 18 1

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει έναν αριθμό εργαστηρίων κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα. 

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό. Έτσι, αφιερώνουμε το Φεβρουάριο στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που  υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Μείνετε ενήμεροι μέσω της ιστοσελίδας μας για την έναρξη και τις ημερομηνίες των εργαστηρίων.

 

Search
Close this search box.
Search
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.