Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ζωές απέναντι» της Άννας Γαλανού

thumbnail IMG 2312

Την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμπάκας, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της γνωστής συγγραφέως Άννας Γαλανού με τίτλο «Ζωές απέναντι».

Θέμα του βιβλίου είναι η ενδοοικογενειακή βία, που αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές έκφυλης βίας παγκοσμίως. Έξι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την κακοποίηση, το φόβο, τη ντροπή, τον έλεγχο και μπλέκονται σε μια ιστορία με κοινό συνδετικό κρίκο, που ενώνει όλα τα κομμάτια μιας μακριάς αλυσίδας. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο, και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, είναι «μιλήστε!», «μιλήστε πριν είναι αργά, δεν είστε μόνες σας!».

Για το βιβλίο μίλησαν η κα Σωτηρία Σίμου, Αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμπάκας, και ο κ. Στέφανος Γκαραβέλας, μέλος της Ελληνικής Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας, πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής, οι οποίοι ανέλυσαν ιστορίες κακοποίησης, τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς των θυμάτων, αλλά και των θυτών, τι βιώνουν και οι δυο πλευρές και πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγεις από μια κακοποιητική σχέση αλληλεξάρτησης.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλαμπάκας για τη συνεργασία, τις Εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος στα Τρίκαλα. Ευχαριστούμε, επίσης, την κα Άννα Γαλανού για την ευγενική της δωρεά και που γι’ ακόμη μια φορά μας τίμησε με την παρουσία της.